Akibat Makan 6 Ulas Bawang Putih Panggang,tak Sangka Ini Perubahan Yang Terjadi. Ramai Yang Baru Tahu Khasiatnya.

Akibat Makan 6 Ulas Bawang Putih Panggang,tak Sangka Ini Perubahan Yang Terjadi. Ramai Yang Baru Tahu Khasiatnya.


 10-24 jam

sesdh itu, tubuh akan melalui proses pembersihan dlm dan memiliki hasil sebagai berikut :

– Mengatur kadar kolesterol

– Melindungi organisme dari masalah kardiovaskular

– Menurunkan dan memperbaiki  tekanan darah

– Memperkuat sistem kekebalan tubuh

– Mencegah logam berat memasuki tubuh

– Meningkatkan kekuatan tulang

– Menghilangkan lelah

– Meningkatkan Performa Atletik

– Meningkatkan umur sel yang panjang

Sumber: Grid via puncakdunia.todayIbu Saudara sy Telah Cuba Ramuan Ini, Bengkak Kaki Akibat Kencing Manis Susut Dan tak Perlu DibedahKepada pesakit Diabetis. Pada hari raya ke-2 sy beraya di rumah pak cik sy yang temankan sy menunaikan haji dlm thn 1992. Dia baru balik dari keluar Tabligh.

dlm pertemuan singkat itu, sempat lah mendengar “ceramah” beliau tentang penyakit. Menurut beliau, walaupun dari segi perubatan moden, sakit kencing manis itu hanya boleh dikawal, namun tak boleh sembuh, namun dari segi perubatan Islam, penyakit itu tetap ada penawarnya. Dan betul seperti janji Allah, ” Setiap penyakit ada ubatnya kecuali kematian”.

Beliau memaklumkan, untuk merawat kencing manis, perlu dirawat pankerias kerana kerosakannya menyebabkan tak dapat merembeskan insulin secara normal.

Caranya adalah dengan mengambil sebiji buah tomato yang cukup masak (merah). potongkannya dan blend dengan sesudu teh yis (mauripan) dicampur dengan secawan air (air jangan banyak sangat, kerana kalau tomato besar akan menjadi banyak sangat dan sukar untuk dihabiskan).

Juga perlu diminum segera sebaik buah tomato dikisar kerana jika dibiarkan, gelembung yis akan memenuhi cawan dan susah untuk meminumnya. Buat 3 hari berturut-turut, kemudian dos boleh dikurangkan….

This Is The Newest Post
Facebook Comments

0 commentsThis Is The Newest Post